Тарон сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 тауық еті, 3 пияз, 1 сәбіз, 1 балдыркөк, 0,5 кесе інжу арпа, 1 лимон, 2 сарысы, тұз, бұрыш.
Сипаттамасы (тағамдар: армян) Тауықты тұтас пиязбен қайнатыңыз және сәбіз мен балдыркөк ұзындығы бойынша кесіңіз. Тауық етін сүйектен бөліп, кішкене текшелерге кесіңіз. Сорпаны сүзіп алыңыз. Інжу арпасын қайнаған суға құйып, жұмсақ болғанша пісіріңіз, сорпаны ағызып, жарманы тауық сорпасында пісіріңіз. Сорпаға туралған етті, туралған пиязды, тұзды, бұрышты салыңыз, қайнатыңыз. Лимонның қабығын аршып, тілімдерге кесіңіз, тұқымдарды алып тастаңыз, содан кейін әрбір тілімді 4 бөлікке кесіңіз, сорпаға салыңыз. Оттан алыңыз, салқындатылған сорпамен сұйылтылған жұмыртқаның сарысын құйыңыз және қызмет етіңіз.