Шалқан қосылған үйрек сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер орташа мөлшердегі репа 2, ұн 1 ас қасық, су 2 л, сары май 50 г, асханалық шарап 1 стақан, тұз, дәміне қарай дәмдеуіштер, аскөк жасыл шоқ.
Сипаттамасы Үйректі бөліктерге бөліп тураңыз да, кастрюльдегі сары майға қуырыңыз, сонда кесектер қызарады. Ұнды жылы сумен сұйылтыңыз, оны үйрекпен бірге кастрюльге құйыңыз, қабығы аршылған шалқанды сол жерге салыңыз, бәрін сумен жауып, үйрек дайын болғанға дейін баяу отта қақпақпен пісіріңіз. Шалғам піскен кезде оны алып тастап, електен сүртіп, сорпамен сұйылтып, қайтадан сорпаға құйыңыз. Бір стақан асханалық шарап, тұз, дәмдеуіштерді қосып, қайнатыңыз және оттан алыңыз. Туралған көктерді сорпа салынған табаққа салыңыз.