Шпинат пюресі сорпасы - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Саумалдық - 1 кг, сары май - 50 г, ұн - 1 ас қасық, сүт - 250 мл, ет сорпасы - 1 л, 2 шикі сарысы, кілегей - 100 мл, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Сұрыпталған, жақсылап жуылған шпинат жапырақтарын тұзды қайнаған сумен күйдіріп, елекке салып, сүртіңіз. Ұнды қызармай, кастрюльге қыздырылған майға қуырыңыз, оны ыстық сүт пен ет сорпасымен (1 шөміш) сұйылтыңыз және араластыруды тоқтатпай қайнатыңыз, шпинат пюресін салып, қалған сорпаны құйыңыз, қайнатыңыз және сорпаны сәл салқындатыңыз. . Жылы сорпаны кілегеймен шайқалған сарысымен дәмдеңіз.