Алма мармелады
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг пюре үшін - 600 г қант Бірінші әдіс Мармелад алма тұздығынан дайындалады. Егер пюре жазғы немесе ескі алмадан жасалса, онда судың орнына алма қышқыл жидектер шырынын құйып құйылады. Массасы түбінен артта қалғанша оны алюминий ыдыста үнемі араластыра отырып пісіріңіз. Дайын мармелад ыстық күйінде ыдысқа немесе суға малынған эмальданған пісірме табаққа немесе сары маймен майланған пергамент қағазға құйылады. Массаны пышақпен тегістейді және ауада кептіреді. 1 кг масса үшін - 500 г қант Екінші әдіс Алма пеште пісіріледі, дуршлаг немесе електен сүртіледі. Содан кейін мұқият өлшеп, қанттың қажетті мөлшерін алып, қантпен араластырады және бірінші әдіс сияқты пісіруді жалғастырады. Жұқа қабатпен жағылған мармеладты қант ұнтағына, түйіршіктелген қантқа, туралған грек жаңғағына немесе кокос жаңғағына себуге болады.