Жасыл қарлыған мармелады
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг қарлыған үшін - 550 г қант. Бұл асыл изумруд түсті мармелад десерт үстелінде керемет көрінеді. Оны дайындау кәдімгі мармеладтан қиын емес. Қатты, піспеген қарлығанды алып, кастрюльге салып, бірнеше қасық су құйып, қазанды қақпақпен жауып, баяу отқа қоямыз. Жидектер толығымен қайнағанша отта тұруы керек. Жидек массасын електен мұқият сүртіңіз. Біз пюрені қайтадан отқа салып, бастапқы көлемнің жартысына дейін қайнатамыз. Содан кейін бөліктерге қант қосып, араластыра отырып, жұмсақ болғанша баяу отта пісіреміз. Дайындықты таразы бойынша анықтаймыз. Алынған өнімнің массасы 1 кг болуы керек. Алынған өнім сумен суланған қыштан немесе эмальданған ыдыстарға құйылады. Мармелад қатайған кезде оны текшелерге кесіп, түйіршіктелген қантқа себу керек. Мармеладты құрғақ және салқын жерде сақтаңыз.