Көне алма пастиласы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қышқыл алмаларды кеспей қазанға салады, алманы жауып тұратындай етіп салқын су құйып, қабығы жарылып кеткенше қайнатады (Қажет болса, анда-санда су құйып), елекке құйып, ағызып жібереді. су және сүртіңіз. Бұл пюренің 800 г үшін 1 кг қант немесе бал (Арзан зефир үшін) мен 3 ақуызды алыңыз, бәрін араластырыңыз және массасы ағарып, қалыңдағанша шайқаңыз. Содан кейін 100 г ұсақталған ащы бадам мен 2 қасық қосыңыз. раушан суы немесе ваниль тұнбалары, ақ қағазбен жабылған таза жоспарлы қорапқа салынып, жақсы қыздырылған пешке 24 сағатқа қойылады. Пастиласы бар жәшіктерді ағаш блоктарға қою керек, бірақ тікелей астына емес. Пастилка құрғаған кезде пештен шығарып, суытыңыз, содан кейін пастилканы жәшіктен қағаз төселген тақталарға аударып, қайтадан пешке жеңіл рухпен салыңыз, сонда пастилка барлық жағынан кебеді.