Лингонжидек жайылымы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Лингонберри пюресі бұрынғыдай 2 стаканға дайындалады. бұл пюре 1 1/2 стаканнан алынады. ұсақ қант, бәрін жақсылап шайқайды, жәшікке салады, бірақ қалың қабатқа салмайды, пеште кептіреді, бірінші қабат кепкен соң үстіне екіншісін салады, қайтадан кептіреді, т.б. жәшік толғанша. Зефир ақ қағазбен жабылған, ал қорап тығындалып, құрғақ жерде сақталады. Бұл зефир өте ұзақ уақыт сақталады және құрғақ одан да дәмді болады. Немесе 800 г лингонникке 1 фунт жақсы бал (қант та алуға болады) алынады, егер қант алынса, су қосылады және алынған тамшы суықта қатып қалғанша қайнатылады, ал массаның өзін пышақпен кесуге болады. таза тақтаға жайып, суытып, тегіс кесектерге кесіп, ұсақ қантқа құйып, банкаларға салады.