Ұнды сақтау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ұнды мезгіл-мезгіл таза қағаз парақтарында немесе кенепте жұқа қабатпен кептіреді. Зығыр пакеттерде (Ұн "Тыныс алатындай") 1-2 кг сақтайды. Ұнды електен өткізіп, жылыту керек, егер ол сарай зиянкестерімен (мысалы, ұн қоңызы) жұқтырса және әр қапшыққа 1-2 түйір тазартылмаған сарымсақ салса (Ежелгі қытайлықтардың тәжірибесі бойынша). 1 келілік дорбаларды ағаш жәшікке, жәшікке салып, қырмызы, кардамон, тасшөп, жусан жапырақтарымен кептірілген гүлдерге себеді. Мұндай ұннан жасалған өнімдер жағымды хош иіске ие болады. Макарон, вермишель, кеспе де зығыр қапшықтарда, қатты иісі бар өнімдерден бөлек, құрғақ және қараңғы жерде сақталады. Нан ескірмеуі үшін оны дымқыл сүлгімен орап, қарақат, грек жаңғағы, тау күлі мен таңқурай жапырақтарына себеді немесе аздап тұз бен аршылған шикі картоптың тілімдерін салады.