Қымыздық, аскөк, кинза, ақжелкен және балдыркөк тұзы қосылған
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг өнімге 110 г тұз, 320 г жасыл. Гүл сабақтарының пайда болуына дейін жиналған қымыздық, аскөк, кинза, ақжелкен мен балдыркөктің жасыл жапырақтары сұрыпталады, жарамсыз деп танылады. Суға жарты сағаттан бір сағатқа дейін жібітеді, ағын сумен мұқият жуады. Судың ағып кетуіне жол беріледі және әр атауды сүлгімен бөлек ерітіп, 1 - 2 сағат кептіреді, пышақпен ұсақтайды және бұрын еленген тұзбен себеді. Әрбір атауды банкаларға жеке-жеке тығыз салып, герметикалық түрде тығындап, салқын жерде сақтайды. Қымыздық қырыққабат сорпасын дайындау үшін, қалған көк шөптер күз айларында консервілеу және тұздау үшін қолданылады.