Картоп қосылған жасыл қырыққабат сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қымыздық - 50 г, шпинат - 100 г, картоп - 75 г, ақжелкен - 15 г, пияз - 16 г, жасыл пияз - 15 г, ұн - 10 г, ас маргарині - 10 г, қаймақ - 10 г, жұмыртқа - 1/4 дана., лавр жапырағы, шөптер. Қымыздық пен шпинатты сұрыптап, шайыңыз, шпинатқа аз мөлшерде сұйықтық қосып, оларды бөлек қайнатыңыз. Жасылдарды шырынмен бірге сүрту машинасында немесе електен сүртіңіз. Пияз мен ақжелкенді 5-6 мм текшелерге кесіңіз де, майға құтқарыңыз, пісіру аяқталғанға дейін 2-3 минут бұрын туралған жасыл пиязды қосыңыз. Картопты қайнаған сорпаға немесе суға салып, тілімдерге кесіңіз, ал 15 минуттан кейін - пюре көк, қуырылған көкөністер мен қырыққабат сорпасын 15-20 минут қайнатыңыз. Пісірудің аяқталуына 5-10 минут қалғанда ақ тұздық, дәмдеуіштер мен тұз қосыңыз. Қатты пісірілген жұмыртқа, қаймақ және шөптермен бірге қызмет етіңіз.