Қалақайдан жасалған сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қалақай - 160 г, қымыздық - 50 г, сәбіз - 5 г, ақжелкен - 5 г, пияз - 20 г, жасыл пияз - 15 г, ұн - 5 г, ас маргарині - 10 г, жұмыртқа - 1/2 дана., қаймақ - 15 г, лавр жапырағы, бұрыш, қалампыр, шөптер. Сұрыпталған және жуылған жас қалақайларды қайнаған суға 2- 3 минут салып, елекке салып, ет тартқыштан өткізіп, маймен 10-15 минут қайнатыңыз. Тамырларды текшелерге кесіңіз, пиязды тураңыз, бәрін майға үнемдеңіз. Өткізу аяқталғанға дейін 2-3 минут бұрын майдалап туралған көк пиязды қосыңыз. Қайнаған сорпаға немесе суға қалақай, қуырылған көкөністер, "Букет" салып, 20-25 минут қайнатыңыз. Пісіру аяқталғанға дейін 10 минут бұрын ақ тұздықты, жаңа қымыздықтың туралған жапырақтарын, тұзды, лавр жапырағын, бұрышты, қалампырды қосыңыз (10 порцияға 2-3 дана). Жаңа қымыздықты консервіленген, тұздалған қызанақ тұздығымен, лимон қышқылымен немесе үгітілген қабығы мен ревень араласқан лимон шырынын алмастыруға болады. Қатты пісірілген жұмыртқа, қаймақ және шөптермен бірге қызмет етіңіз.
Ұқсас тағамдар
Как приготовить Қалақайдан жасалған сорпа пошаговый рецепт с фото. Время приготовления составляет 3 мин. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz