Қалақайдан жасалған сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қалақай - 160 г, қымыздық - 50 г, сәбіз - 5 г, ақжелкен - 5 г, пияз - 20 г, жасыл пияз - 15 г, ұн - 5 г, ас маргарині - 10 г, жұмыртқа - 1/2 дана., қаймақ - 15 г, лавр жапырағы, бұрыш, қалампыр, шөптер. Сұрыпталған және жуылған жас қалақайларды қайнаған суға 2- 3 минут салып, елекке салып, ет тартқыштан өткізіп, маймен 10-15 минут қайнатыңыз. Тамырларды текшелерге кесіңіз, пиязды тураңыз, бәрін майға үнемдеңіз. Өткізу аяқталғанға дейін 2-3 минут бұрын майдалап туралған көк пиязды қосыңыз. Қайнаған сорпаға немесе суға қалақай, қуырылған көкөністер, "Букет" салып, 20-25 минут қайнатыңыз. Пісіру аяқталғанға дейін 10 минут бұрын ақ тұздықты, жаңа қымыздықтың туралған жапырақтарын, тұзды, лавр жапырағын, бұрышты, қалампырды қосыңыз (10 порцияға 2-3 дана). Жаңа қымыздықты консервіленген, тұздалған қызанақ тұздығымен, лимон қышқылымен немесе үгітілген қабығы мен ревень араласқан лимон шырынын алмастыруға болады. Қатты пісірілген жұмыртқа, қаймақ және шөптермен бірге қызмет етіңіз.