Шошқа, қымыздық және қалақайдан жасалған жасыл қырыққабат сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Шошқа шөптері, қымыздық және қалақай - 160 г, картоп - 150 г, сәбіз - 15 г, ұн - 5 г, май - 10 г, жұмыртқа - 1/2 дана., қаймақ - 15 г, жасыл пияз - 15 г, лавр жапырағы, бұрыш тәтті бұршақ, шөптер, тұз. Жас хогвид жасылдарын, қымыздықты және жас қалақайларды суық сумен жақсылап шайып, тураңыз. Сорпада жартылай дайын болғанға дейін картоп кесектерін қайнатыңыз, дайындалған көк, қуырылған сәбізді салып, дайын болғанға дейін пісіріңіз. Қырыққабат сорпасын ұнмен, шикі жұмыртқамен, лавр жапырағымен, бұрышпен, шөптермен, тұзбен дәмдеңіз.