Қантталған қауын жемістері
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты

Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг қауын тілімдері, 5 кесе қант. Піскен, шырынды қауынды ені 2-4 см бойлық тілімдерге бөліп, қант сеуіп, 8-10 сағат ұстайды. Шырынды ағызып, қоюланғанша қайнатыңыз, қауын тілімдерін 3-4 рет құйып, мөлдір болғанша қайнатыңыз. Қантқа себіңіз, құрғатыңыз, біркелкі қабатқа салыңыз, күн сәулесінде 4-6 күн немесе пеште 40 градус температурада ұстаңыз. Қайтадан қантқа себіліп, қақпағы жабық шыны ыдыста сақталады.