Қаймақ тұздығы 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қаймақ - 800 г, жидектер (таңқурай немесе құлпынай) - 100 г, апельсин - 2 дана, лимон - 1 дана, ликер - 40 г, қант - 80 г, даршын - 1 г
Сипаттамасы Жеміс салаттары үшін Жидектерді сабақтарын алып тастағаннан кейін суық сумен шайып, електен немесе дуршлагқа салып, суды ағызып жіберу керек, содан кейін жиі електен сүртіңіз. Лимон мен апельсиннің қабығын (қабығын) кесіңіз. Шырынды сығып, қабығын ұсақтап тураңыз, күйдіріңіз және салқындатыңыз. Алынған шырындар (жидек, лимон және апельсин) мен қабығын қаймақпен біріктіріп, қант, ұсақталған даршын, ликер қосып жақсылап араластырыңыз. Тек салқындатылған тағамдар осы тұздықпен дәмделеді. Тұздық апельсин, мандарин, қауын, қарбыз жемістерінен жасалған салаттармен бірге беріледі.