Жеміс-жидек тұздығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қарақат джемі - 350 г, консервіленген алма тұздығы - 350 г, пияз - 150 г, сірке суы - 25 г, апельсин - 2 дана., лимон - 1 дана., шарап - 100 г, қыша - 30 г, бұрыш және зімбір ұнтағы - әрқайсысы 0,3 г, қалампыр - 0,2 г Қарақат джемін електен сүртіңіз. Ірі пиязды (Салат) кішкене текшелерге (3-4 мм) турап, шарап сірке суымен қайнатыңыз. Апельсин мен лимонның қабығын үккішпен алып тастаңыз, қайнаған суға құйыңыз, салқындатыңыз, ағызыңыз, порт шарабы немесе мадейра құйыңыз және кем дегенде 1 сағат қайнатыңыз. Дайындалған джемді, сірке суы қосылған пиязды және шарап қосылған қабықты консервіленген алма соусымен біріктіріп, осы қоспаға апельсин және лимон шырынын, дайын ас қышасын, ұнтақталған қызыл бұрышты, имбирьді, қалампырды қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз. . Тұздыққа салқын қуырылған аң, шошқа еті және т.б. беріледі.