Апельсин қосылған тұздық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қызыл негізгі тұздық - 800 г, қызыл шарап - 100 г, апельсин - 200 г, қант - 20 г, сары май - 70.
Сипаттамасы Қызыл шарапты бастапқы көлемінің 1/2 бөлігіне дейін қайнатыңыз, содан кейін оған апельсиннің қабығын салыңыз, оны кішкене сабан түрінде кесіңіз (Қабығын жұқа қабатпен кесіңіз, жіңішке етіп тураңыз және ащысын кетіру үшін қайнаған сумен күйдіріңіз). Қызыл негізгі тұздыққа қабығы бар шарап қосып, 10-15 минут қайнатыңыз. Содан кейін тұздыққа апельсин шырынын құйып, қант, тұз салып, сары маймен дәмдеңіз. Қызмет көрсетер алдында тұздыққа апельсин кесектерін қосыңыз. Бұл тұздықты мандариндерден де жасауға болады. Тұздыққа қуырылған үйректер, қарақұйрықтар, каперсиллиандар, кекіліктер және т.б.