Қауыннан жасалған тосап
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг аршылған қауын үшін - 1,5 - 2 кг қант, жартылай піскен қауыннан 2 стакан су, қабығын кесіп, қауынды екіге бөліп, өзегін тұқымдармен алып тастап, етін кішкене текшелерге кесіңіз. Дайындалған қауынды қантпен себіңіз де, салқын жерде 2 сағатқа қойыңыз. Қалған қанттан сиропты пісіріп, оны дайындалған қауынның үстіне құйыңыз. Басқа күні сиропты ағызып, қайтадан қайнатыңыз және қауынды қайтадан құйыңыз. Үшінші күні қауынды сол сиропта дайын болғанға дейін пісіріңіз.