Қантталған қауын
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг тазартылған піскен қауын, Бірінші ерітінді: 0,6 л су, 0,15 л 8% сірке суы, Екінші ерітінді: 2 кг түйіршіктелген қант, 1,5 л су, даршын таяқшасының бір бөлігі, 2 қалампыр, ваниль дәнінің бір бөлігі Жуылған қауындар екіге бөлінеді, тұқымдар жұмсақ тіндермен бірге қасықпен алынып, тар тілімдерге кесіледі. Қабықтар кесінділерден алынады, содан кейін олар призмаларға немесе бүйірлері шамамен 10 мм текшелерге кесіледі. Олар бірінші ерітіндімен құйылады және онда 12 сағатқа қалдырылады. Содан кейін қауындарды сүзіп, кептіруге қалдырады және таза суда 10 минуттай қайнатады. Сонымен қатар, екінші ерітіндіге арналған қоспалар қайнатылады, кептірілген қауындар қосылады және ерітінді аздап қоюланатындай етіп қайнатылады: ондағы қауындар түні бойы жатып қалады. Келесі күні қауынмен ерітінді қайтадан аздап қайнатылады және қайтадан түні бойы жатуға қалдырылады. Үшінші күні қауындарды қайтадан қайнатады, сондықтан ерітінді сироптың консистенциясына дейін қоюланады. Қауындарды ағаш қасықпен алып тастауға болады, жақсылап кептіруге қалдырылады, металл табаққа жұқа қабатқа жайылады және кептіруге қалдырылады, содан кейін түйіршіктелген қантқа оралып, қораптарға салынады. Немесе қауындарды пісіру аяқталғаннан кейін бірден құрғақ және қыздырылған таза банкаларға жайып, ыстық ерітіндімен құйып, дереу жауып, банкаларды төңкеріп, суытып қояды.