Апельсин джемі 1
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы бір қасық лимон қышқылы күніне екі рет ауыстырылады. 3 күннен кейін апельсиндерді дөңгелектерге бөліп, дәндерін алып, сирек кездесетін матаға орайды. Апельсиндер қабығымен бірге жолақтарға кесіледі, түйінделген дәндер қосылады, өлшенген мөлшерде су құйылады және түні бойы суық жерге қойылады. Келесі күні бәрін қақпақпен жарты сағаттай қайнатады, содан кейін қақпақты алып, одан әрі қайнатады, сонда қабық толығымен жұмсарады, ал сұйықтықтың жартысы буланып кетеді (шамамен 1 сағат). Дәндері бар матаны алып тастайды, апельсиндерді сумен қайнатады, қайнатуды тоқтатпау үшін лимон шырынын және қантты бөліктерге бөліп қосады, ал үнемі араластыра отырып, джем гельге айнала бастағанға дейін қайнатады. Қайнаудың соңына бір қасық суда ерітілген лимон қышқылы қосылады. Тесіктің кептелістің дайын екендігін анықтайды және банкалар қайнаған джеммен толтырылады, дымқыл сүлгімен оралады, шеттері тез сүртіледі, қақпақтар тез бекітіледі, банкалар төңкеріліп, салқындатылады. Банкаларды қоймаға қоймас бұрын дымқыл шүберекпен сүртеді. Шикізаттың жоғарыда көрсетілген мөлшерінен шамамен 2,5 кг джем алынады.