Апельсин джемі II1
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы өңдеу. Апельсиндер жақсылап жуылады, дөңгелектерге кесіледі, дәндер жойылады және қабығы бар жолақтарға кесіледі. Сумен толтырып, салқын жерге қойыңыз. Келесі күні апельсин қосылған су қайнатылады, қант қосылады, қант ерігеннен кейін пештен шығарылады және қайтадан салқын жерге қойылады. Келесі күні олар жер қыртысы жұмсарғанша ұзақ қайнатылады. Лимон шырыны қосылады, сонымен қатар қайнатылады, желе сынамаларын жүргізеді. Егер кептелісте көбік пайда болса, оны пісірудің соңында саңылаулы қасықпен немесе ағаш қасықпен жинайды. Қайнау аяқталғаннан кейін бірден кептелісті құрғақ, қыздырылған банкаларға салады. Банкалар тез жабылады (Жақсырақ металл қақпақтармен), төңкеріліп, салқындатуға қалдырылады. Салқындағаннан кейін олар қайтадан аударылады.