Қарақат "Мадера" (ескі рецепт)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг жемістерді езіп, 100 г қантқа 2 стакан су есебінен дайындалған қант шәрбатымен құйып, салқын жерге 3 күн қояды. Содан кейін сұйық бөлігі сүзіледі, ал целлюлоза қант шәрбатымен құйылады. 2-3 сағаттан кейін сүзу қайтадан жүзеге асырылады және екі сұйық фракция да араластырылады. Алынған шырынның 1 литріне 3 стакан су мен 1,5 кг қант қосылады. Содан кейін мүлдем таза ыдыстар (жақсырақ бөшке) осы қоспамен толтырылады және 5-6 ай бойы салқын жерге қойылады. Осы уақыт ішінде босатылған газдар үнемі босатылып, суда еріген қант біртіндеп қосылады. Содан кейін шарап тұнбаға батпастан экспрессияланады. Шарап тағы 2 айға жуық қартаяды. және бөтелкеге құйылады. Олар тығындалып, бір апта бойы салқын жерде тұруға қалдырылады, содан кейін бөтелкелерді бір жағына қояды.