Қарақат "Мадера" (ескі рецепт)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг жемістерді езіп, 100 г қантқа 2 стакан су есебінен дайындалған қант шәрбатымен құйып, салқын жерге 3 күн қояды. Содан кейін сұйық бөлігі сүзіледі, ал целлюлоза қант шәрбатымен құйылады. 2-3 сағаттан кейін сүзу қайтадан жүзеге асырылады және екі сұйық фракция да араластырылады. Алынған шырынның 1 литріне 3 стакан су мен 1,5 кг қант қосылады. Содан кейін мүлдем таза ыдыстар (жақсырақ бөшке) осы қоспамен толтырылады және 5-6 ай бойы салқын жерге қойылады. Осы уақыт ішінде босатылған газдар үнемі босатылып, суда еріген қант біртіндеп қосылады. Содан кейін шарап тұнбаға батпастан экспрессияланады. Шарап тағы 2 айға жуық қартаяды. және бөтелкеге құйылады. Олар тығындалып, бір апта бойы салқын жерде тұруға қалдырылады, содан кейін бөтелкелерді бір жағына қояды.
Ұқсас тағамдар
Как приготовить Қарақат "Мадера" (ескі рецепт) пошаговый рецепт с фото. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz