Жөке гүлдерінен жасалған тосап
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Линден гүлдерін жылы ауа-райында (+25-ке дейін) ауыспалы бұлттылықпен және ылғалды ауамен, оларда нектар қарқынды бөлінетін кезде жинау ұсынылады. Гүлдер сабақтарынан қайшымен кесіледі. Кептелудің қанттанып кетуіне жол бермеу үшін оған пісірудің соңында 1 кг гүлге 3 г лимон қышқылы қосылады. Гүлдерді дуршлагқа салып, салқын сумен жуады, суды ағызып жібереді, ыдысқа салып, қайнаған қант шәрбатымен құяды (1 кг гүлге - 400 г су және 1 кг қант). гүлдер қалқып кетпес үшін үстіне жалпақ табақ салып, үстіне бір банка су құйылады. Гүлдер қантпен қаныққан кезде және тұндырылған кезде, джем бір сатыда дайын болғанға дейін қайнатылады, қайнаған суға қыздырылған банкаларға құйылады және оралады.