ҚҰЛПЫНАЙ КВАСЫ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Жидектер эмальданған ыдысқа салынады, содан кейін сумен құйылады (750 г жидекке 1 стакан), қайнағанға дейін қыздырылады және оттан алынады. 10 минуттық экспозициядан кейін шырын сүзіледі, оған бір ас қасық бал, 4 шай қасық қант, 1 г қосылады. лимон қышқылын араластырады, қайтадан сүзеді және 7-10 см толтырылған қара бөтелкелерге құяды. мойыннан төмен. Әр бөтелкеге 2-3 дәмдеуіштер салынады. Бөтелке полиэтилен тығынмен жабылған, ол мойынға жұмсақ сыммен немесе шпагатпен бекітіліп, суық жерге шығарылады. 7-10 күннен кейін квас тұтынуға дайын болады. Егер процесті жылдамдату қажет болса, квас екі күн бойы жылы жерге қойылады, содан кейін суық жерге шығарылады. Квас төртінші күні дайын болады.