ҚҰЛПЫНАЙ КВАСЫ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Жидектер эмальданған ыдысқа салынады, содан кейін сумен құйылады (750 г жидекке 1 стакан), қайнағанға дейін қыздырылады және оттан алынады. 10 минуттық экспозициядан кейін шырын сүзіледі, оған бір ас қасық бал, 4 шай қасық қант, 1 г қосылады. лимон қышқылын араластырады, қайтадан сүзеді және 7-10 см толтырылған қара бөтелкелерге құяды. мойыннан төмен. Әр бөтелкеге 2-3 дәмдеуіштер салынады. Бөтелке полиэтилен тығынмен жабылған, ол мойынға жұмсақ сыммен немесе шпагатпен бекітіліп, суық жерге шығарылады. 7-10 күннен кейін квас тұтынуға дайын болады. Егер процесті жылдамдату қажет болса, квас екі күн бойы жылы жерге қойылады, содан кейін суық жерге шығарылады. Квас төртінші күні дайын болады.
Ұқсас тағамдар
Как приготовить ҚҰЛПЫНАЙ КВАСЫ пошаговый рецепт с фото. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz