Борщқа арналған қызылша квасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 10 литр квасқа: қызылша - 4 кг, су - 12 л. Қызылшаны тазалаңыз және шайыңыз. Қызылшаның бір бөлігін (1,5 кг) тілімдерге бөліп, оларды тұтас қызылшамен араластырып салып, үстіне суық қайнаған су құйып, ашыту үшін қараңғы жерге қойыңыз. Ашыту процесінің соңында квасты суық жерге жіберіңіз, ал 13-15 сағаттан кейін ол дайын болады. Қолдану кезінде оны суық қайнаған сумен (4-5 рет) толтырып, мезгіл-мезгіл зеңді алып тастау керек.