Маринадталған тәтті қызыл бұрыш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Бірде-бір жарықшақсыз, көгерусіз, ақаусыз 10 кг ең жақсы бұрышты таңдап, біз келесі дәмдеуіштерді жинаймыз: бір уыс шие жапырағы, бірнеше тамыр және балдыркөк жапырағы, бір байлам ақжелкен, үш бас сарымсақ, 15-20 лавр жапырағы. Бұрыштың жемістерін салқын сумен жуып, 3-4 минут ағартамыз, сосын суытып, банкаларға салып, аздап ұсақтаймыз. Төсеу кезінде бұрышты дәмдеуіштермен қабаттастырамыз. Толтырылған банкаларды күнбағыс майымен 1 кг бұрышқа 20 г мөлшерінде құйыңыз, содан кейін алдын ала қайнатылған және салқындатылған тұзды ерітіндімен құйыңыз (10 кг бұрыш үшін - 7 литр су, 630 г тұз және 700 г сірке суы). 10-12 күндік ашытудан кейін банкаларды тығындап, салқын жерге жібереміз.