Қызанақ салаты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты40 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 4 кг қызыл күшті қызанақ үшін 1 кг пияз, тәтті бұрыш, 300 г ақжелкен тамыры, 0,75 ас қасық. ас қасық тұз, 1 ас қасық. күнбағыс майы, 15 бұршақ қара бұрыш, 5 лавр жапырағы. Қызанақтарды, пиязды сақиналарға кесіңіз, сәбізді үккіштен өткізіңіз, қызыл бұрышты тұқымдардан тазалаңыз, тілімдерге немесе сақиналарға кесіңіз. Дайындалған массаға тұз қосып, араластырыңыз да, кішкене салмақпен басып, салқын жерде 8 - 10 сағатқа қойыңыз. Осыдан кейін, біз салатты дуршлаг арқылы сүзіп алғаннан кейін, пісіруді бастаймыз. Салатты 35 - 40 минут қайнатамыз, банкаларға саламыз, герметикалық түрде тығындаймыз. Біз банкаларды ауамен салқындатамыз, оларды мойнын төмен қаратып қоямыз.