Жасыл бұршақ салаты.
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты

Өнімдер
Сипаттамасы 5 кг жасыл бұршақты (жасыл немесе сары, талшықсыз) 1,5-2 см кесектерге кесіңіз. Тұздалған суда жартылай дайын болғанға дейін қайнатыңыз және дуршлагқа тастаңыз. Ірі үккіште 1 кг үккіштен өткізіңіз. сәбіз. Әрі қарай, 1 кг пиязды сақиналарға кесіп, күнбағыс майына (200-300 г) қуыруды бастаңыз. Қуырылған пиязға сәбіз қосыңыз. Қақпақпен жабыңыз және жартылай дайын болғанға дейін қайнатыңыз. 3 кг қызанақты ет тартқыштан өткізіп, бұршақ пен бұқтырылған пияз мен бұршақпен араластырыңыз. Дәміне қарай тұз, қант, сірке суын (100 г) қосыңыз. Сондай-ақ, қара бұрыш, сарымсақ қосуға болады. Тендерге дейін қайнатыңыз (30-40 минут) Осы уақытта жуылған және майсыз банкаларды пешке 10-15 минутқа қоямыз. зарарсыздандыру үшін. Құмыраның қақпақтарын бөлек зарарсыздандырамыз - резеңке таспаларға зақым келтірмеу үшін суда. Салат бұқтырылғаннан кейін - салатты банкаларға салып, орап, жастыққа (қауырсын, сүлгі, яғни жылуды сақтайтын нәрсе) 10-12 сағатқа орап қоямыз. Бұл зарарсыздандыру әдісінің артықшылығы - банка ішіндегі заттардың ағып кетуі сияқты қиындықтардың болмауы.