Өрік немесе қара өрік құю
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Жаңа піскен, піскен жемістерді жуып, сабақтарын алып тастайды. Содан кейін өрік немесе қара өрік екіге бөлініп, тұқымдары алынады. Жартылары қант немесе қант шәрбаты қосылған шарға салынып, мойнын дәкемен байлап, шарды жылы жерге 2-4 күн қояды (ашыту басталғанға дейін). Шардың сыйымдылығы 3 литр. Тазартылған жемістер (кг) - 2,0 Қант (кг) - 0,8 Су (стакан) - 1 Ашыту белгілері пайда болғаннан кейін дәкені алып тастайды, су тығыздағышын орнатады және оның астындағы массаны ашыту тоқтағанға дейін 20-30 күн ұстайды. . Алынған ликер нейлон шұлығы арқылы немесе дәке мен мақта арқылы сүзіледі, дайындалған банкаларға құйылады, тығындалады. Ал қалған целлюлоза қолмен сығылады және шырын сүзгіден өткізіледі.