Кептірілген нан квасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Тұмшапеште тілімдерге кесілген қара нанның күйіп кетуіне жол бермей, оны құрғатыңыз. Алынған крекерді кастрюльге немесе бөшкеге салыңыз, қайнаған суға құйыңыз, жабыңыз, 3-4 сағатқа қалдырыңыз. Осыдан кейін инфузияны сүзіп алыңыз, оған ашытқы, қант және жалбыз салыңыз. Майлықпен жабыңыз және осы пішінде 5-6 сағат ашыту үшін қалдырыңыз. Квас көбіктене бастаған кезде оны қайтадан сүзіп, бөтелкелерге құю керек, оған алдымен бірнеше мейіз салып, тығындап қою керек. Тығындарды тығындау алдында қайнаған суға салып қою керек, сонда олар серпімді болады, ал тығындарды тығыннан кейін шпагатпен бекітеді. Бөтелкелерді суық жерге немесе жертөлеге шығарып, сол жерде, жатқан күйінде қалдырыңыз. Екі-үш күннен кейін квас дайын болады. 10-12 бөтелке квас үшін 1 кг қара бидай наны, 25 г ашытқы, 200 г қант, 20 г жалбыз және 50 г мейіз.