Квас "Мәскеу қышқыл қырыққабат сорпасы"
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Дайындау тәсілі. Уыт пен ұнға 5 ас қасық құйыңыз. қайнаған суға салып, қалың қамыр илеңіз. Оны 3 сағат бойы жылы күйде қалдырыңыз және 17 литр қайнаған сумен сұйылтыңыз. Кесектер пайда болмас үшін араластырыңыз және оны тұндырыңыз. Сұйықтықтың мөлдір болған бөлігін төгіп тастаңыз, оған бал, жалбыз мен тимьянның қайнатпасын (0, 5 ас қасық) және сол мөлшерде ашытқы қамырын қосыңыз. Ашыған кезде жас квасты бөтелкеге құйып, тығындап, түні бойы жылы, ал таңертең суыққа қойыңыз. 3 күннен кейін квас дайын болады. Қалған ашытылған ұнтақтарды қайтадан құюға болады. Қажетті: 500 г қара бидай уыты, 300 г қарақұмық ұны, 500 г бал, 10 г жалбыз, 10 г тимьян, 50 г ашытқы.