Квас "Қожайын"
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қажетті: 650 г қара бидай нанының құрғақ қалдықтары, 40 мл ашытқы, 160 г қант, бір тілім лимон. Дайындау тәсілі. Егер сізде қара бидай нанының бірнеше тілімі қалса, оларды жақсылап кептіріңіз (пеште кептіруге болады). Нанды ағаш ыдысқа (бар болса) салып, үстіне 400 мл қайнаған су құйып, шүберекпен жауып, 8 сағатқа қалдырыңыз. Содан кейін квасты ағызып, сүзіп, қант, ашытқы және лимон қосыңыз (дәнсіз). Оны тағы 8 сағатқа қалдырыңыз. Содан кейін жұқа мата арқылы бөтелкеге құйып, дәмдеуіштерді қосыңыз. Бөтелкелерді мықтап жабыңыз, ашығанша (8-10 сағат) жылы жерге қойыңыз, содан кейін тоңазытқышқа салыңыз. "Шаруашылықта бәрі пайдалы болады" деп бекер айтпаған. Сондықтан квас "Қожайын" болып табылады.