Қызылша квасы.
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Жуылған және тазартылған бір фунт қызылшаны ұсақтап турап, сазды ыдысқа салып, қайнаған суға құйыңыз. 20 г қант пен қара бидай нанының қабығын қосыңыз. Дәкемен немесе майлықпен жауып, жылы бөлмеде бес күн қалдырыңыз. Содан кейін шырынды дәке арқылы сүзіп, таза күйдірілген бөтелкелерге құйыңыз. Қызылша квасын салқын бөлмеде бірнеше күн сақтауға болады. Квасты дәміне қарай тұз бен қантпен дәмдеңіз, аскөк немесе ақжелкен себіңіз.