Печенье паркі /Эстон/
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кг печенье үшін: 600 г ұн, 330 г қант, 160 г маргарин, 5 г сода, 10 г даршын, 1 г хош иісті және қара бұрыш, қалампыр 2 г, имбирь 2 г, мускат жаңғағы 2 г, кардамон 1 г, су.
Сипаттамасы Ұнды електен өткізіп алыңыз. Қантты 100 г суға құйып, ашық қоңыр түсті күйік пайда болғанша қайнатыңыз. Салқын. Маргаринді еріту керек. Ұнды күйген жерге, маргаринге, дәмдеуіштерге салыңыз да, суға қатты қамыр илеңіз. Оны суық бөлмеде 2-6 күн ұстаған жөн. Содан кейін қамырды 1,5-2 см жұқа қабатқа жайыңыз. Және әртүрлі қалыптарға кесіңіз. Ыстық емес пеште пісіріңіз. Печенье құрғақ, ұсақталған, сынуы оңай болуы керек.