Тұшпара қосылған картоп сорпасы 2 (беларусь тағамдары)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер су - 1 литр орташа картоп - 4 дана. сәбіз - 1 дана. пияз - 1-2 дана. шошқа майы - 40 г. лавр жапырағы - 1-2 дана. бұрыш бұршағы - 2-3 дана. тұз.
Сипаттамасы ТҰШПАРА: бидай ұны - 4-5 ас қасық май немесе маргарин - 20 гр. жұмыртқа - 1 дана. сүт немесе су - 130 гр. тұз. Картопты кішкене текшелерге кесіп, қайнаған тұзды суға салыңыз. Пиязды (жіңішке жарты сақиналармен) шошқа майына жіберіңіз, кішкене текшелерге кесіңіз және ерітіңіз. Пияз қызарғанша қуырылған кезде, саңылаулары бар қасықпен оны табадан жинап, сәбізді жұқа жолақтарға кесіп, сол шошқа майына жіберіңіз. Сәбіз дайын болған кезде, табаның барлық мазмұнын, қуырылған пиязды, лавр жапырағын және бұрышты картоп сорпасына салыңыз (картопты 10-15 минут баяу отта пісіру керек). Пияз мен сәбізбен бірге тұшпараны қайнаған сорпаға салып, сорпаны тағы 7-10 минут қайнатыңыз. Тұшпара үшін ұннан, судан (немесе сүттен), майдан, жұмыртқадан және тұздан қатты қамыр илеңіз. Ол үшін жұмсартылған майды жұмыртқаның сарысымен сүртіңіз, біртіндеп сүт пен ұнды енгізіңіз, содан кейін қамырды тұздап, серпімді, біртекті массаға дейін жақсылап илеңіз. Жұмыртқаның ағын көбікке шайқаңыз және қамырға абайлап енгізіңіз. Қамырды суға малынған шай қасықпен жинап, қайнаған сорпаға салыңыз. Тұшпара қақпақпен жабылған кастрюльде жақсы қайнайды. Дайын болғандар бетіне қалқып шығады.