Қарақұмық құймақтары (ескі рецепт)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 2 кесе қарақұмық ұны, 2 1/2 кесе сүт, 30 г ашытқы, тұз.
Сипаттамасы Құймаққа арналған қамырды қызмет етер алдында 2 - 3 сағат бұрын қою керек. Ұнды аздап сүтте сұйылтылған тұз бен ашытқы қосылған жылы сүтте немесе суда сұйылтып, жылы жерге қойыңыз. Қамыр көтерілгенде, араластырмай ақырын, пеш ұзындықтар ыстық табада, маймен майланған, пеште немесе ресейлік пеште. Құймақтарды еріген сары май, қаймақ, уылдырық, майшабақ, аздап тұздалған немесе жаңа піскен балықпен бірге ұсыныңыз. Қарақұмық құймақтарын майсыз (өсімдік) маймен де жейді. Қанша порцияға арналған: 6.