Қаздан жасалған пастрама
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қаз еті (төс еті мен аяғы) - 5 кг, тұз - 300 г, нитрат - 7 г, қант - 20 г, лавр жапырағы - 5 г, қалампыр - 5 г, бұрыш - 10 г, хош иісті бұрыш-Оңтүстік, тұз-150 г.
Сипаттамасы Қаздың етін сүйектен бөліп алыңыз. Барлық дәмдеуіштерді (тұз, селитра, қант, бұрыш, қалампыр, лавр жапырағы) жақсылап сүртіңіз немесе ұнтақтаңыз және алынған ұнтақпен еттің әрбір бөлігін, сондай-ақ ағаш бөшкенің түбі мен қабырғаларын сүртіңіз., немесе ет кесектерін мықтап салып, дәмдеуіштерге себілген қыш ыдыстар. Етті бір тәулікке осылай қалдырыңыз. Суды (500 мл) тұзбен (100 г) қайнатыңыз, салқындатыңыз және етті осы тұзды ерітіндімен жабыңыз. 7 күннен кейін тұзды ерітіндіні ағызып, қайнатыңыз, салқындатыңыз және етті қайтадан құйыңыз, жүкті етке салыңыз және 8 күн ұстаңыз. 8 күннен кейін етті 2-3 күн бойы салқын түрде ыстаңыз, содан кейін жақсы желдетілетін, салқын жерде іліп қойыңыз. Пастрама дастарханға қуырылған күйінде, гоминимен бірге беріледі.