Кекілік (немесе кез келген жабайы құс) пастасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Үлкен кекілік, сары май - 250 г, ірімшік (үгітілген) - 5 ас қасық, тәтті ақ шарап - 5 ас қасық, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Қуырылған кекілікті салқындатыңыз (алдыңғы рецептті қараңыз), етті сүйектен бөліп, ұсақтап тураңыз, ет тартқыштан бірнеше рет өткізіңіз, сары маймен араластырыңыз және електен сүртіңіз. Тартылған ет пюресі бар ыдыстарды мұз үстіне қойып, етті үгітілген ірімшік, тұз және бұрышпен шайқаңыз. Шайқау кезінде шарапты бірте -бірте қосып, қоспасы ағарғанша және жұмсақ болғанша шайқаңыз. Паштетті қалыпқа салыңыз да, салқын жерге қойыңыз. Мұздатылған пастаны қалыптан алыңыз, тілімдерге кесіңіз және салқын тағамдар ретінде қызмет етіңіз.