Қояннан құйылған паштет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Бір қоянның арқа және бүйрек бөліктерінен алынған ет, пияз -2 бас, май -350 г, 4 қайнатылған сарысы, қыша - 50 г, 1 жұмыртқа, 1 маринадталған жұмыртқа, ақжелкен, дәміне қарай тұз бен бұрыш, желатин сорпасы - 2 кесе.
Сипаттамасы Етті пленкалардан аршып, кішкене бөліктерге бөліп, еріген сары май (150 г), аршылған және туралған пияз қосылған кастрюльге салып, пеште бұқтырыңыз. Дайын етті пиязбен бірге ет тартқыштан бірнеше рет өткізіп, содан кейін електен сүртіңіз. 200 г сары майды көбік пайда болғанша сүртіңіз, қатты пісірілген жұмыртқаның сарысын және қышаны (дәміне қарай) қосып, тартылған етпен жақсылап араластырыңыз. Патені суық жерге 2 сағатқа қойыңыз. Дайындалған желатинді қайнатпаны саусақтың қалыңдығы бар қалыпқа құйыңыз және оны қатайтыңыз. Паштетті қалыптың қабырғаларына тиіп кетпес үшін оны қатып қалған қайнатпаға салыңыз да, қайтадан салқын жерге қойыңыз. Паста қатайған кезде оны қалған сорпамен құйып, қайтадан суық жерге қойыңыз. Қызмет көрсетер алдында қалыптың түбін қайнаған суға батырыңыз да, пішінді төңкеріп, табақты тез арада табаққа салыңыз. Паштетті қатты пісірілген жұмыртқа кесектерімен, жіңішке туралған гогошармен және жасыл ақжелкенмен безендіріңіз.