Сиыр етінен жасалған шелпек
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 800 г. жұмыртқа, 2 пияз, 1 шай қасық ұн, 100 г. еріген сары май, 100 г. жасыл пияз, бұрыш, сірке суы мен дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Тендерлоинді кішкене кесектерге кесіңіз, ыдысқа салыңыз, майдалап туралған пияз мен ұсақталған бұрыш себіңіз. Сірке суымен аздап себіңіз. Етті қақпақпен жауып, маринадтау үшін салқын жерде 2 - 3 сағатқа қойыңыз. 5 жұқа таяқшаны дайындаңыз. Ет маринадталған кезде оны пияздан тазалап, әр таяқшаға 8 дана ет жіп салып, ұн сеуіп, табаға ыстық майға салыңыз. Шашлыкта алтын қоңыр қабық пайда болатындай етіп, барлық жағынан бұрап қуырыңыз. Еттің іші қызғылт болып қалуы керек, оны дереу беру керек, өйткені суық болған кезде бұл тағам дәмсіз болады, ал қыздырылған барбекю қатты болады. Қыздырылған табаққа қызмет етіңіз, кәуаптың астынан шырын құйып, ірі туралған жасыл пияз себіңіз. Бөлек, майға майдалап туралған және қызарған пиязбен араластырылған қайнатылған күрішке қызмет етуге болады.