Қояннан жасалған паштет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қоянның төс еті мен ішегі, 200 г бекон, 200 г шошқа бауыры, 3 жұмыртқа, 2 тілім ақ нан, 1 пияз, 1 лавр жапырағы, 4 - 5 бұршақ қара бұрыш, 2 - 3 кептірілген саңырауқұлақ, 100 г бекон, тұз, бұрыш, мускат жаңғағы, 1 ас қасық шошқа майы, нан үгіндісі. Дайындалған етті аздап сумен жауып, қайнатылған және туралған саңырауқұлақтармен, пиязбен, лавр жапырағымен және бірнеше қара бұрыш бұршағымен бірге ет жұмсақ болғанша қақпақпен қайнатыңыз. Бұқтырудың соңында қоянның ішектері мен шошқа бауырын қосыңыз. Ет толығымен жұмсақ болған кезде, одан барлық сүйектерді алып тастаңыз, бұқтырылған тұздықта ақ нанның тілімдерін жұмсартыңыз. Етті кесектерге кесіңіз. Нанды сығыңыз. Етті, нанды және пиязды ет тартқыштан 2 - 3 рет өткізіңіз. Алынған тартылған етке жұмыртқаны, тұзды, бұрышты, бір шымшым мускат жаңғағын және бұқтырылған кезде алынған тұздықты қосыңыз. Барлығын жақсылап араластырыңыз. Пішінді шошқа майымен майлап, нан үгіндісіне себіңіз, шпикті жолақтарға кесіңіз де, онымен пішіннің түбін жайыңыз, содан кейін пішінді пісірілген тартылған етпен толтырып, пешке салыңыз. Бетінде май пайда болғанша қалыпты температурада пісіріңіз. Пішінді дайын паштетпен пештен алыңыз, суығанша қалдырыңыз, паштетті қалыптан абайлап шығарыңыз, жұқа тілімдерге кесіңіз және салқын жерге қойыңыз.