Жабайы қабан қуырылған
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг. жабайы қабан еті (майлы кесек), 50 г бекон, майоран, 35 г май, 20 г томат пастасы, 1 стакан қызыл шарап, тұз, бұрыш, 1 байлам шөптер, 2 пияз, 2 лавр жапырағы, 4 бұршақ қара бұрыш, 1/2 кесе сірке суы және 2 стакан су. Ірі туралған пиязды, шөптерді, лавр жапырағын және бұрыш бұршағын тұзды суға қайнатыңыз. Пияз жұмсарған кезде сірке суын қосып, алынған тұздықты суығанша қалдырыңыз. Сіз маринадтайтын қабанның бір бөлігінен теріні, пленкаларды және артық майды бұқтырмас бұрын алып тастаңыз. Еттің үстіне тұздықты құйып, маринадтауға 2 күн қойыңыз. Етті мезгіл -мезгіл айналдырыңыз, сонда ол барлық жағынан жақсы маринадталады. Содан кейін етті маринадтан алып тастаңыз, одан барлық дәмдеуіштерді алып тастаңыз және майоран себілген бекон жолақтарына себіңіз. Майды қыздырыңыз да, қабанның дайындалған бөлігін оған барлық жағынан біркелкі етіп қуырыңыз. Етті бұқтыруға ыңғайлы ыдысқа салыңыз, су құйыңыз және көкөністерді таңғыштан алыңыз да, баяу отта 2,5 сағат қайнатыңыз. Ет жұмсақ болған кезде оны алып тастаңыз, қалыңдығы 1 см кесектерге кесіңіз және кесілген ретпен қайтадан бұқтырылған кастрюльге салыңыз. Тұздықты електен сүртіңіз, томат пастасы мен шарапты қосып, қайтадан қайнатыңыз. Еттің үстіне дайын тұздықты құйыңыз. Пісірілген картоппен бірге қызмет етіңіз.