Дәмді қайнатылған шошқа еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Сиыр еті - 1 кг, пияз, сарымсақ, бұрыш, тұз, дәмдеуіштер.
Сипаттамасы Етті барлық жағынан маймен аз мөлшерде немесе майсыз қызарғанша қуырыңыз (егер табада тефлонмен қапталған болса). Етті кастрюльге салыңыз, 1/2 кесе су құйыңыз және етті қақпағы жабық күйде баяу отта 45-50 минут қайнатыңыз. Содан кейін майдалап туралған пиязды, сарымсақты, бұрышты және дәміне қарай кез келген дәмдеуіштерді қосыңыз. Тағы 10-15 минут қайнатыңыз. Етті кастрюльден шығармай, оны пайда болған тұздықта 5-6 сағатқа қалдырыңыз. Содан кейін етті тұздықтан алыңыз, барлық жағынан қалың тұз себіңіз, дәмдеуіштерге себіңіз және құрғақ ыдысқа салыңыз. Қақпақпен жабыңыз. 5-6 сағаттан кейін ет жеуге дайын болады. Алынған тұздықты картопқа, күрішке тұздық ретінде қолдануға болады, оны сорпаға таңғыш ретінде қосуға болады. Неше порцияға арналған: 4. Пісіру уақыты 360 мин.