Бұқтырылған тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 ұсақ тауық еті (600 г), 10 г ұн, 20 г сүйек сорпасы, 10 г май, 50 г жаңа піскен қызанақ, 20 г шампиньон саңырауқұлағы, ақжелкен, 10 г сары май, тұз. Дайындалған тауықты 4 бөлікке бөліп, тұз себіңіз, аздап ұн себіңіз және барлық жағынан майға қуырыңыз. Етті табадан алыңыз, майды ағызыңыз. Сорпаны табаға және 10 минутқа құйыңыз, қайнатыңыз, содан кейін ет кесектерін осы тұздыққа салыңыз да, оны дайын болғанға дейін қақпақпен қайнатыңыз. Содан кейін етті алып тастап, басқа ыдысқа салыңыз, тұздықты ағызыңыз, сары майды құйыңыз, етке құйыңыз және баяу отта қақпақпен пісіріңіз. Еттің дәмін жақсарту үшін ағызылған майға 2 ұсақ қызанақ пен 2 шампиньонды бұқтырып, тұз қосып, дәмдеуіштер мен майдалап туралған көк ақжелкенді қосуға болады. Гарнирге бұқтырылған күрішті салыңыз. 1 порция - 1377 кдж/ 329 ккал. Б-43,5 г, Ж - 15 г, У- 5 г.