Сырамен бұқтырылған сиыр еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер Сиыр еті - 300 г, пияз - 2 бас, сәбіз - 2 дана, картоп - 400 г, май - 30 г, ұн - 1 ас қасық. қасық, жеңіл сыра - 1 стакан, лавр жапырағы, ұнтақталған қара бұрыш, тұз. Етті (жақсырақ жұмсақ жұмыртқаны) жіңішке тілімдерге бөліп, балғамен ұрып, тұз, бұрыш қосып, майдалап туралған лавр жапырағына себіңіз.
Сипаттамасы Осыдан кейін, етті кішкене ыдысқа салыңыз, сыра құйыңыз және оны суық жерде бірнеше сағатқа қалдырыңыз. Содан кейін етті сырадан алыңыз, құрғатыңыз және ұн себіңіз. Етті қуыруға арналған табада сары майды 30-40 секундта ерітіп, етті еріген сары майға салып, әр жағынан 2-3 минут қуырамыз. Етті майдан алыңыз да, туралған сәбізді сол майға 2,5 минут қыздырыңыз. 1-2 рет араластырыңыз. Қуыруға арналған табада сәбізді, ет пен картопты қабаттарға салыңыз. Ет суланған сыраның жартысын құйып, пеште жабық ыдыста орташа отта шамамен 20 минут пісіріңіз. Мерзімді түрде араластырыңыз және қажет болған жағдайда сыраны қосыңыз. Осылайша дайындалған сиыр етіне гарнир ретінде жасыл салат және басқа да жаңа піскен көкөністерді беруге болады.