Көкөністер қосылған ешкі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты50 минут
Өнімдер Ешкінің артқы бөлігінің целлюлозасы-1,2 кг, пияз-1 бас, сарымсақ-5 түйір, өсімдік майы-150 мл, қызанақ - 400 г, пияз жиынтығы - 300 г, зәйтүн - 80 г, ысталған бел - 80 г, шаян құйрықтары - 20 дана, эстрагон - 1 шоқ, қызыл шарап - 0, 4 л, тәтті паприка - 5 бұршақ, ащы бұрыш - дәміне қарай 1 бұршақ, дәмді, тұз және бұрыш.
Сипаттамасы Алдын ала маринадталған ешкі етін ысталған белмен, тұзбен, бұрышпен дәмдеңіз және қатты отта майға қуырыңыз. Қуырылған етті қабығы аршылған пияз жиынтықтарымен, қабығы мен тұқымынан тазартылған және туралған қызанақпен, түйіршіктелген қара зәйтүнмен, дәмді, тұзбен езілген сарымсақпен бірге терең қазанға салып, бір стақан су құйып, кәстрөлді орташа қыздырылған пешке 50 минутқа қойыңыз, содан кейін оған шарап құйыңыз, бөлек пісірілген шаян құйрықтарын салып, дайын күйге келтіріңіз. Етті жіңішке тілімдерге бөліп, оны қайнатылған гарнирге салыңыз. Үстелге ыстық немесе суық күйінде қызмет етіңіз, майдалап туралған эстрагон себіңіз.