Тау ешкісінің етінен жасалған паштет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Тау ешкісінің еті (целлюлозасы) - 700 г, шошқа етінің целлюлозасы - 200 г, жаңа піскен шошқа майы -250 г, ешкі бауыры -150 г, саңырауқұлақтар -150 г, 2 жұмыртқа, дәмді, сарымсақ - 5 қалампыр, коньяк - 25 г, ұнтақталған бұрыш - пышақтың ұшында, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Ешкі еті мен шошқа етін ұсақтап турап, ет тартқыштан өткізіп, бұрыш, дәмді, жұмыртқа, коньяк, тұзбен жақсылап езілген сарымсақты қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз. Бауырды, күйдірілген саңырауқұлақтарды және жаңа піскен шошқа майын (80 г) өте ұсақтап турап, тартылған етпен араластырыңыз. Қалған жаңа піскен шошқа майын жіңішке тілімдерге бөліп, оларды қалыпқа салыңыз, содан кейін оған дайындалған паштетті салыңыз, оны шошқа майының жұқа тілімдерімен жауып, қалыпты қыздырылған пешке 30 минутқа қойыңыз. Дайын паштетті тілімдерге бөліп, майға бұқтырылған маусымдық көкөністермен безендіріңіз. Сондай-ақ, оны салқын түрде, тіскебасар ретінде беруге болады.