Етпен толтырылған балдыркөк
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Балдыркөк -10 орташа тамырлы көкөністер, сиыр етінің целлюлозасы - 500 г, май (немесе өсімдік) майы - 5 ас қасық, пияз-4 бас, ақ нан-100 г, дәміне қарай тұз бен бұрыш, ұн-2 ас қасық, қызанақ - 5 дана, томат пастасы-2 ас қасық, 1 жұмыртқа, ет сорпасы немесе су - 350 мл, қаймақ - 5 ас қасық, ақжелкен мен балдыркөк.
Сипаттамасы Балдыркөктің бірдей мөлшердегі, өте үлкен емес тамыр көкөністерін таңдап, жақсылап жуып, қабығын аршып, алма пішінін беріп, өзегін шай қасықпен алып тастаңыз. Майдалап туралған етті, сақталған пиязды (2 бас), сүтке малынған нанды, ақжелкен мен балдыркөкті ет тартқыштан өткізіңіз. Дәміне қарай жұмыртқа, тұз және бұрышпен араластырыңыз. Балдыркөкті пісірілген тартылған етпен толтырып, ыстық майға қуырып, табаға немесе таяз табаға абайлап бүктеңіз. Балдыркөк қуырылған ыдыста майдалап туралған пиязды құтқарыңыз, ұн, томат пастасын қосыңыз, араластырыңыз, ет сорпасымен немесе сумен сұйылтыңыз және 10 минут қайнатыңыз. Дайын тұздықты електен толтырылған балдыркөкке сүртіңіз, әр тамыр дақылына қызанақтың жартысын салыңыз, кастрюльді қақпақпен жабыңыз да, пешке салыңыз немесе баяу отта 1-1, 5 сағат пісіріңіз. балдыркөк күйіп кетпейтініне көз жеткізіңіз. Жаңа қаймақпен дәмделген үстелге қызмет етіңіз.