Зәйтүн қосылған балдыркөк
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Балдыркөк - 1 кг, өсімдік майы-125 мл, пияз - 250 г, қара зәйтүн-150 г, томат пастасы-2 ас қасық, ұн - 1 ас қасық, 1 лимон, дәміне қарай жасыл ақжелкен, тұз және бұрыш.
Сипаттамасы Тазартылған және жуылған балдыркөк тамырларының көкөністерін бірдей мөлшердегі тілімдерге немесе ұзындығы 3-4 см және қалыңдығы 1 см кесектерге кесіңіз, 1/2 лимон қосылған лимон шырыны қосылған 30 минут суық су құйыңыз. лимон, содан кейін елекке тастаңыз. Өсімдік майын қыздырып, балдыркөкті қуырып, басқа табаға салып, майдалап туралған пиязды және ұнды қалған майға салып, томат пастасын қосып, жылы сумен сұйылтып, 15-20 минут қайнатыңыз., балдыркөкті електен сүртіп, дайын болғанша пісіріңіз. Күйдірілген қара зәйтүнді қосып, тағы 15 минут қайнатыңыз, содан кейін тұз бен бұрыш қосыңыз. Ақжелкенге себілген және лимон тілімдерімен безендірілген үстелге қызмет етіңіз.