Балдыркөк қосылған сиыр еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сиыр еті - 700 г, балдыркөк - 3 тамыржеміс, өсімдік майы - 150 мл, ақжелкен, дәміне қарай тұз. Тұздық үшін: өсімдік майы - 100 мл, ұн - 50 г, қант - 4 шай қасық, пияз - 2 бас, су - 1 л, томат пастасы - 50 г.
Сипаттамасы Бірдей кесектерге кесілген етті тұздап, кастрюльге қыздырылған майға қуырыңыз. Етке майдалап туралған пиязды салып, үстіне жылы су құйып, орташа отта қайнатыңыз. Балдыркөкті тазалаңыз, мұқият жуыңыз, алдымен жартысын, содан кейін қалыңдығы 1,5 см тілімдерге кесіңіз, қызғылт түске дейін жоғары отта қуырыңыз және дайын болған кезде ет қосылған кастрюльге абайлап жіберіңіз. Сары маймен немесе өсімдік майымен араластырылған ұн мен томат пастасын қосыңыз. Тұздыққа әдемі түс беру үшін күйдірілген қантты, дәміне қарай 2 шай қасық түйіршіктелген қантты қосыңыз. Жасыл ақжелкенге себілген үстелге қызмет етіңіз.