Қаймақ тұздығы қосылған балдыркөк
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Балдыркөк-1 кг, сары май-125 г, қаймақ-250 мл, ұн - 2 ас қасық, сүт-125 мл, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Тазартылған және жуылған балдыркөкті ұзындығы 3 см және қалыңдығы 1 см кесектерге кесіңіз. Сары майдың жартысын ерітіп, оған аздап су құйып, туралған балдыркөкті қайнатыңыз. Ұнды қалған сары маймен араластырып, қайнаған сүтке араластыра отырып салыңыз. Содан кейін қаймақ құйып, 10-15 минут қайнатыңыз. Балдыркөктің үстіне тұздықты сүзіп, тағы 10 минут пісіріңіз. Тұз себіңіз және ыстық күйінде қызмет етіңіз.